Polícia zadržala na východnej hranici piatich cudzincov z afrických krajín

23.08.2013 Snina

Nová Sedlica 23. augusta (TASR) - Piatich cudzincov z afrických štátov zadržali muži zákona na slovensko-ukrajinskej hranici vo štvrtok 22. augusta.
Ako TASR informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície so sídlom v Sobranciach Agnesa Kopernická, troch štátnych príslušníkov Eritrey, jedného Sudánčana a jedného Somálčana zadržali policajti vo štvrtok večer v katastri obce Nová Sedlica v okrese Snina.
"Cudzinci pri sebe nemali cestovné doklady. Vonkajšiu hranicu s Ukrajinou prekročili neoprávnene mimo hraničný priechod a na našom území sa zdržiavali neoprávnene," vysvetlila policajná hovorkyňa.
Dodala, že polícia privolala k cudzincom po ich zadržaní posádku rýchlej lekárskej pomoci. Jeden z nich bol totiž vyčerpaný. "Zdravotný stav ostatných bol dobrý," doplnila Kopernická.
Ako ďalej uviedla, väčšina cudzincov prejavila po zadržaní úmysel požiadať o azyl na území Slovenska. V tejto súvislosti ich muži zákona previezli do Záchytného tábora v Humennom, kde sa podrobia azylovej procedúre.
Jedného z cudzincov, konkrétne štátneho príslušníka Somálska, však odovzdala polícia úradu práce sociálnych vecí a rodiny, ktorý zabezpečí jeho prevod do detského domova. Zistilo sa totiž, že má iba 17 rokov, a teda nie je plnoletý.
 

Vyberte región